De boomkikker is extreem veeleisend wat leefgebied betreft en daardoor in Vlaanderen slechts op enkele plaatsen te vinden.
34 Foto's
De bruine kikker is één van de algemeenste amfibieën in België. Het is een grote, robuuste kikker met een zwarte vlek achter het oog.
23 Foto's
De geelwangschildpad bereikt een maximale schildlengte tot 21 centimeter.
7 Foto's
De gewone pad is een zeer algemene soort maar wordt in sommige streken zoals de Scheldepolders, het Heuvelland en de Vlaamse Ardennen toch minder frequent gevonden.
8 Foto's
In Vlaanderen onderscheiden we drie soorten groene kikkers: de poelkikker (of kleine groene kikker), de bastaardkikker (of middelste groene kikker) en de meerkikker (of grote groene kikker).
39 Foto's
De haas kan je onderscheiden van het konijn door zijn grootte en gewicht, zijn amberkleurige iris en zijn langere oren met zwarte tippen.
22 Foto's
Het konijn is een planteneter en eet bij voorkeur grassen, kruiden loten van jonge struiken en boompjes en akkergewassen.
25 Foto's
De naam muurhagedis refereert aan de voorkeur voor muren en steenhopen als habitat.
16 Foto's
De rosse woelmuis onderscheidt zich van de bosmuis door zijn gezet postuur, stompe snuit, kleine ogen en oren, en korte, behaarde staart. Het volwassen dier is op de rug glanzend roodbruin en aan de buikzijde grijs; de voeten zijn wit. Hij heeft een rodere vacht en grotere oren dan de veldmuis.
19 Foto's